Cursus portret tekenen
Loop je tegen zaken aan als: mijn portret lijkt niet, blijft te ‘plat’, ik kan de blik niet vangen enz.
Kortom, wil je antwoord op:
  • Hoe zet je je onderwerp uit in de juiste verhoudingen zonder hulpmiddelen? (op verzoek worden hulpmiddelen eveneens getoond en uitgelegd)
  • Hoe creëer je een interessante vlakverdeling?
  • Hoe wek je de illusie van ruimtelijkheid/ driedimensionaliteit in pastelkrijt?
  • Hoe meng je treffende huidtinten in pastelkrijt? (zowel voor dieren als mensen)
  • Hoe creëer je effectieve en realistische schaduw in pastelkrijt?
  • Hoe schep je de illusie van diepte in pastelkrijt?
  • Hoe laat je je onderwerp tot leven komen in pastelkrijt?
 • Hoe maak je je portret ‘levensecht’?
Dan is deze cursus precies wat je zoekt!

Deze cursus geeft een goede basis voor de cursus portret schilderen en is ook geschikt voor als je gewoon goed wil leren (portret) tekenen. Het is een kant- en klare cursus die je volgt tijdens de wekelijkse lessen. Je kunt op ieder moment instromen.

We beginnen in zwart-wit in grafietpotlood en houtskool en gaan daarna over op het werken in kleur met pastel. Pastelkrijt en pastelpotloden lenen zich fantastisch voor het maken van uiteenlopende werken. In 10 lessen leer je verschillende technieken en vaardigheden om pastelkrijt te hanteren en een geslaagd portret tot stand te brengen.

De cursus is zowel toegankelijk voor beginners als voor gevorderden. De cursus begint bij de basis en stapje voor stapje wordt daar telkens iets aan toegevoegd, waarbij we toewerken naar een afgerond portret aan het einde van de cursus.

 

De cursus heeft een kleinschalige opzet (maximaal 8 personen) en geeft ruimte voor veel persoonlijke aandacht, waardoor je in een vertrouwde sfeer alle begeleiding krijgt die nodig is om tot een optimale ontwikkeling te kunnen komen.

De uitleg bestaat niet alleen uit woorden, maar wordt ondersteund door inspirerend beeldmateriaal en demonstraties.

Omdat het atelier aan de tuin grenst bestaat er de mogelijkheid om buiten te tekenen en schilderen. Je kiest zelf waar je behoefte aan hebt.

 

Tarieven, lestijden en algemene voorwaarden

Je volgt de cursus tijdens de wekelijkse lessen. Meer informatie over de tarieven, lestijden en algemene voorwaarden vind je hier.

 

Materialen

Wat heb je nodig voor de cursus portret tekenen? Hier vind je meer informatie.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.