Leer tekenen, schilderen en portretteren

“Ik wilde al een hele poos leren schilderen, maar vond de informatie op internet verwarrend en overweldigend. Dus besloot ik opzoek te gaan naar een cursus en kwam zo op aanraden van een kunstenares die ik zeer waardeer bij Marin terecht. Dit bleek de juiste beslissing, wat heb ik veel geleerd! En wat ben ik blij met de resultaten. Absoluut een aanrader!” Sanne
“Er zijn weinig schilders die zo ‘het achterste van de tong’ willen of kunnen laten zien aan cursisten” Ed

Het maken vanuit ambachtelijkheid en gevoel is momenteel op nagenoeg alle academies in Nederland naar de achtergrond geschoven, centraal staat het maken vanuit concepten en intellect. Het is daarom bijzonder moeilijk om een plek te vinden waar je een solide fundament in het tekenen en schilderen leert, dat je helpt om hetgeen je wil uitdrukken ook volledig tot zijn recht te laat komen.

Mijn missie is dan ook om de ambachtelijkheid en het plezier dat het tekenen en schilderen geeft in leven te houden en in al haar volledigheid door te geven! Creativiteit, het kijken vanuit volledige aandacht,  is namelijk veel meer dan een geslaagd schilderij maken. Het is Mindful, het is loslaten, volledig vanuit je kern beschouwen en scheppen en dit geeft veel ontspanning en voldoening. Het is een fantastische ervaring om mijn studenten te zien groeien en volledig tot uitdrukking te zien komen!

Ben jij al portrettist en wil je jezelf ontwikkelen, of wil je gewoon graag portretten leren schilderen? Met mijn achtergrond als docent in de kunsten én uitgebreide ervaring in het portretteren, help ik mensen met uiteenlopende achtergronden om hun droom tot het tekenen en schilderen van een gelijkend portret te verwezenlijken. Schilder of teken je liever andere onderwerpen of wil je juist de wereld van het abstract werken ontdekken? Ik ben thuis in uiteenlopende  materialen, technieken en onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan stillevens, landschappen, aquarelleren en mixed media technieken. Kijk bij mijn cursusaanbod voor de mogelijkheden.

Het actuele aanbod:
Wekelijkse lessen op maandagavond, woensdagochtend en woensdagavond, Ulvenhout
Privéles en Privéworkshop (beperkt beschikbaar), Ulvenhout
Cursus portret schilderen, Ulvenhout
Cursus portret tekenen, Ulvenhout

Meer informatie of een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op.