Portret in opdracht

 

“Het schilderij geeft Rosa niet alleen prachtig weer, maar raakt ook haar ziel. Ze is zo toch weer een beetje bij ons. “

 

Heeft jouw dier een bijzonder plaatsje in je hart? Met liefde teken of schilder ik voor jou je dier zoals het is. Met precies die specifieke, herkenbare  en levendige blik in de ogen.

Wil jij jouw dierbare kind of familielid laten portretteren? Ook hiervoor kun je bij mij terecht.

Over mijn portretten

In mijn portretten combineer ik vakmanschap met het leggen van energetisch contact met het onderwerp. Dit resulteert in portretten die de essentie raken met een grote uitdrukkingskracht.

Mijn portretten bevinden zich bij particulieren en bedrijven in Europa en de Verenigde Staten.

Je dient rekening te houden met een wachtlijst.

 

In memoriam

Soms is een dier of mens niet meer tastbaar aanwezig. Een portret kan troost en een levendige herinnering bieden en zo het gemis en verdriet een plekje geven.
Uit ervaring weet ik dat er niet altijd goede kwaliteit foto’s voorhanden zijn. Vanuit mijn kundigheid en jarenlange ervaring ben ik dan in staat om lichtinval, compositie, helderheid en kleur aan te passen en zo toch een mooi portret tot stand te brengen.

 

Een portret cadeau

Gun je dit bijzondere geschenk aan een ander? Ook dit is een mogelijkheid. Samen met jou zorg ik dat we jouw geliefde of relatie verassen met een uniek, persoonlijk cadeau. Neem hiervoor wel tijdig met mij contact op in verband met mijn wachtlijst.

 

Wil je meer informatie over het laten vervaardigen van een portret in opdracht of wilt u een bezoek brengen aan het atelier, dan nodig ik je van harte uit om vrijblijvend contact met me op te nemen.

Van idee naar doek

Kenmerkend aan mijn portretten zijn de levendigheid en de herkenbare uitdrukking in de ogen. Voor mij is het treffend verbeelden van de essentie van mens en dier heel belangrijk.

Op aanvulling van wat ik voel, bespreken we samen hoe je de geportretteerde zelf zou karakteriseren en of je specifieke wensen hebt over hoe je hem/haar het liefste geportretteerd zou willen zien.

Foto van Yessi.

Pasteltekening van Yessi.

 Aanlevering van de foto’s

Voor een portret werk ik aan de hand van foto’s. Ik gebruik vaak verschillende foto’s als basis voor het schilderij. Hierin neem ik de vrijheid om van iedere foto juist dat mee te nemen dat voor het karakter en uiterlijk zo kenmerkend is. Vanuit mijn kundigheid en ervaring ben ik ook in staat om belichting, kleuren en houdingen te veranderen om zo tot het beste resultaat te komen.

Belangrijk is, dat in ieder geval een aantal van deze foto’s in helder daglicht genomen zijn en dat ze goed scherp zijn, zodat ik de details van de geportretteerde op de foto’s goed kan zien.
Mocht het niet mogelijk zijn om deze foto’s te (laten) maken, dan kom ik na overleg zelf foto’s op locatie maken voor de meerprijs van 60 euro en een vergoeding van de reiskosten.

 

Indien je de bestanden digitaal aanlevert, vraag ik om gebruik te maken van de website wetransfer. Zo verzeker je jezelf ervan dat de bestanden goed aan zullen komen en het geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk meerdere bestanden ineens te verzenden.
1. Je gaat naar www.wetransfer.com.
2. Je slaat het reclame scherm voor wetransfer plus over door op de button ‘skip’ te drukken.
3. Aan de linkerzijde van het scherm zie je een kader met de button ‘voeg
bestanden toe’. Als je hierop klikt kun je de bestanden naar keuze toevoegen.
4. Bij de button e-mail ontvanger(s) voer je ‘info@marinelsen.nl’ in.
5. In het hokje ‘je eigen e-mail’ vul je je eigen e-mail adres in.
5. Vervolgens klik je op de button ‘Transfer’.

 

Start met het portret

Ik werk met een aanbetaling van 30% van de totaalprijs.
Als ik de foto’s en de aanbetaling ontvangen heb, start ik met het portret zodra de eerder gegeven opdrachten afgerond zijn.

Allereerst maak ik enkele schetsen voor de compositie van het portret. Deze leg ik (digitaal) aan je voor, zodat je zelf kunt beslissen welke de voorkeur heeft en als basis zal dienen voor het portret.

 

Meekijken in het proces

Zodra het portret duidelijk op het doek staat, maar nog niet uitgewerkt is, zend ik foto’s om je een eerste glimp op het portret te geven.

Ook als het portret vordert, zend ik tussentijds foto’s. Zo krijg je als het ware een kijkje in mijn ‘keuken’ en zie je het schilderij ontstaan, zoals ik dat ook onder mijn handen zie gebeuren ;-).

 

Afrondingsfase

In de afrondingsfase bekijken we samen of alles naar wens is en of er nog eventuele aanpassingen aan het schilderij te maken zijn.
Indien we beiden tevreden zijn met het eindresultaat, spreken we een moment van overdracht af. Uiterlijk tijdens dit moment vindt de betaling van het restbedrag plaats.

Na minimaal zes maanden (dit in verband met de volledige droogtijd tot in de onderste verflagen) ben je wederom welkom mét het schilderij en geef ik het een beschermende vernislaag.

 

Materialen & Prijzen