Portret in opdracht

 

“Het schilderij geeft Rosa niet alleen prachtig weer, maar raakt ook haar ziel. Ze is zo toch weer een beetje bij ons. ” Monique over het portret van haar overleden hond Rosa.

 

Heeft jouw dier een bijzonder plaatsje in je hart? Met liefde teken of schilder ik voor jou je dier zoals het is. Met precies die specifieke, herkenbare  en levendige blik in de ogen.

Wil jij jouw dierbare kind of familielid laten portretteren? Ook hiervoor kun je bij mij terecht.

Over mijn portretten

In mijn portretten combineer ik vakmanschap met het leggen van energetisch contact met het onderwerp. Dit resulteert in portretten die de essentie raken met een grote uitdrukkingskracht.

Mijn portretten bevinden zich bij particulieren en bedrijven in Europa en de Verenigde Staten.

Je dient rekening te houden met een wachtlijst.

 

In memoriam

Soms is een dier of mens niet meer tastbaar aanwezig. Een portret kan troost en een levendige herinnering bieden en zo het gemis en verdriet een plekje geven.
Uit ervaring weet ik dat er niet altijd goede kwaliteit foto’s voorhanden zijn. Vanuit mijn kundigheid en jarenlange ervaring ben ik dan in staat om lichtinval, compositie, helderheid en kleur aan te passen en zo toch een mooi portret tot stand te brengen.

 

Een portret cadeau

Gun je dit bijzondere geschenk aan een ander? Ook dit is een mogelijkheid. Samen met jou zorg ik dat we jouw geliefde, familielid, vriend of relatie verrassen met een uniek, persoonlijk cadeau. Neem hiervoor wel tijdig contact met me op in verband met mijn wachtlijst.

 

Wil je meer informatie over het laten vervaardigen van een portret in opdracht of wilt u een bezoek brengen aan het atelier, dan nodig ik je van harte uit om vrijblijvend contact met me op te nemen.

Van idee naar doek

Kenmerkend aan mijn portretten zijn de levendigheid en de herkenbare uitdrukking in de ogen. Voor mij is het treffend verbeelden van de essentie van mens en dier heel belangrijk.

Op aanvulling van wat ik voel, bespreken we samen hoe je de geportretteerde zelf zou karakteriseren en of je specifieke wensen hebt over hoe je hem/haar het liefste geportretteerd zou willen zien.

Foto van Yessi.

Pasteltekening van Yessi.

Aanlevering van de foto’s

Voor een portret werk ik aan de hand van door jou opgestuurde foto’s. Ik gebruik vaak verschillende foto’s als basis voor het schilderij om het karakter en uiterlijk zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Belangrijk is, dat in ieder geval één of aantal van deze foto’s in helder daglicht genomen zijn en dat ze goed scherp zijn, zodat ik de details van de geportretteerde op de foto’s goed kan zien.

Indien je de bestanden digitaal aanlevert, vraag ik je gebruik te maken van de website WeTransfer. Zo verzekert je jezelf ervan dat de bestanden goed aan zullen komen en het geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk meerdere bestanden ineens te verzenden.
1. Ga naar www.wetransfer.com.
2. Sla het reclame scherm voor WeTransfer plus over door op de button ‘skip’ te drukken.
3. Aan de linkerzijde van het scherm zie je nu een kader met de button ‘voeg bestanden toe’. Als je hierop klikt kun je de bestanden naar keuze toevoegen.
4. Bij de button e-mail ontvanger(s) voer je info@marinelsen.nl in.
5. In het hokje ‘je eigen e-mail’ vul je je eigen e-mail adres in.
5. Vervolgens klik  op de button ‘Transfer’.

 

Start met het portret

Als ik de foto’s ontvangen heb, maak ik enkele eenvoudige idee schetsen voor de compositie van het portret en hiervan zend ik een foto per e-mail naar je toe, zodat je zelf kunt beslissen wat je het mooiste vindt. Vanuit het standpunt in de compositie die je uiteindelijk kiest, heb ik bij voorkeur een detailfoto van de ogen en het hoofd nodig.

Nadat je de keuze voor de compositie schets hebt gemaakt stuur ik een offerte. Ik werk met een aanbetaling van 30% van de totaalprijs. Als de offerte ondertekend is en de aanbetaling voldaan, ga ik met het schilderij aan de slag zodra mijn eerder gegeven opdrachten afgerond zijn.

Ik werk in materialen van hoogwaardige kwaliteit (voornamelijk Old-Holland olieverf en Vlaams Claessens linnen) en met duurzame technieken.

Zodra het portret duidelijk op het doek staat, maar nog niet uitgewerkt is, zend ik foto’s zodat je mee kan kijken met het proces.

 

Afronding van het portret

In de afrondingsfase van het schilderij maak ik opnieuw foto’s en zend deze naar je toe per e-mail, zodat we samen kunnen bekijken of alles naar wens is en of er nog eventuele aanpassingen te maken zijn.
Vervolgens rond ik het portret af en maak ik wederom foto’s, zodat je het uiteindelijke resultaat kunt bekijken.
Je bent op afspraak natuurlijk welkom in mijn atelier om het schilderij in het echt te bewonderen.

Indien we beiden tevreden zijn met het eindresultaat, spreken we een moment van overdracht af. Tijdens of vóór dit moment vindt de betaling van het restbedrag plaats.

De tekening of het schilderij wordt geleverd zonder lijst.

 

Tijdsduur proces

De levertijd van het portret is afhankelijk van de op dat moment lopende opdrachten en de complexiteit en de grootte van het portret.

Is het portret een cadeau? Bestel dan tijdig!

 

Wil je meer informatie over het laten vervaardigen van een portret in opdracht of wilt u een bezoek brengen aan het atelier, dan nodig ik je van harte uit om vrijblijvend contact met me op te nemen.