Coaching met paarden

 

Wil jij tot je kern komen en (weer) in je eigen kracht gaan staan?

Een coachingssessie is een krachtige en veilige manier om tot inzicht en helderheid in belemmerende patronen te komen. Niet alleen met je verstand, maar met heel je wezen. Zo ontstaan er nieuwe openingen en inzicht in wat helpend voor je is.

Over de coachingsessie

 

Aanleiding voor een coachingsessie kan een specifieke vraag zijn op alle niveaus, als het maar op jou betrekking heeft. Denk bijvoorbeeld aan levensvragen, vragen over symptomen en ziekten, vragen over het functioneren in de organisatie waar je werkt enzovoorts.

Nadat de vraag door jou is gesteld, gaan we samen de bak in en begeleid ik je, met behulp van het paard, om tot helderheid en inzicht te komen.

De coachingsessie vindt buiten plaats. Hoe lang de sessie duurt varieert per sessie, maar over het algemeen hebben we maximaal een uur nodig.

Iedereen komt ergens vandaan

 

Hier op aarde ben je niet alleen. Je bent verbonden met meerdere groepen mensen, oftewel meerdere ‘systemen’. Je gezin, familie, de organisatie waar je in werkt, je vriendengroep, tennisvereniging, de buurt waar je in woont enzovoorts.

Dit heeft (onbewust) veel invloed op je beleving van het dagelijks leven en ook op hoe je je gedraagt of je zou willen gedragen. In een coaching sessie kijken we  hier samen naar en brengen we eventuele belemmerende patronen naar de oppervlakte. Dit geeft inzicht… en ruimte! Ruimte om volledig te zijn wie je bent en te nemen wat er is.

 

Voorbeelden van gebieden waar, vaak onbewust, onbalans kan bestaan binnen systemen:

  • De plaats die je inneemt binnen een groep.
  • Onopgeloste problemen of weggestopte issues, personen die niet meer ‘in beeld’ zijn. Ook voorgaande generaties kunnen hierop van invloed zijn.
  • De balans tussen geven en nemen.
Over het coachen met paarden

 

Paarden leven volledig in het moment. Zij voelen feilloos aan wat er NU gaande is en reageren hierop. Zij hebben geen tweede agenda.

Als leden van een kudde zijn ze heel gevoelig voor veranderingen in de energie, incongruentie, spanningen etc. Zo kunnen ze meteen reageren en het overleven van de kudde veilig stellen.

Dit maakt paarden uitermate geschikt om in te zetten voor coaching. Zij laten heel helder zien wat er zich afspeelt en reageren direct als hierin verandering komt.

Locatie

 

De coachingssessies vinden plaats op Stalhouderij en Natuurcamping ‘t Beekdal.

Het adres: Ginderdoorstraat 2, 4861 CC Chaam.

Meer informatie of een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op.