Authentic horsemanship

 

Voor een goed contact met het paard is het essentieel dat we zijn of haar taal beheersen. Daarbij willen we graag met het paard samenwerken, een vertrouwensband opbouwen en het paard leiden vanuit wederzijds respect.

Waaruit bestaat deze taal van het paard? Paarden zijn bijzonder gevoelige wezens, die op de kleinste signalen van ons lichaam en energieveld reageren. Het is dus zaak om de lichaamstaal van ons paard te leren begrijpen, te leren zien wat het paard ons wil vertellen, maar ook om beheersing over ons eigen lichaam te krijgen. Pas dan kunnen we naar het paard de communicatie overbrengen zoals we die bedoeld hadden.

Paarden zijn prachtige maar ook krachtige wezens. Een goede communicatie verkleint de kans op ongelukken en verhoogd dus de veiligheid.

 

Energie en bewustzijn

 

Naast hetgeen lichamelijk bij ons waar te nemen is, reageert een paard ook op subtiele signalen vanuit ons energieveld. Het voelt bijvoorbeeld als we ons uiterlijk anders voordoen dan we ons daadwerkelijk van binnen voelen (incongruent gedrag) en reageert hierop. Hoe meer (onbewust) incongruent gedrag een persoon vertoont, hoe verwarrender en onbetrouwbaarder dit voor een paard kan overkomen. Paarden laten zich namelijk gewoon zien zoals ze op dat moment zijn.

Willen we een betrouwbare, stabiele en leiderswaardige indruk op het paard maken, dan worden we dus indirect ook uitgenodigd om het zelf(bewustzijn) te ontwikkelen. We uitgenodigd om te leren onszelf, de wereld, te nemen zoals het is. Voor mij zijn paarden inspirerende leermeesters, die me feilloos laten zien waarin ik kan groeien en ontwikkelen.

Als je hiervoor open staat, bied ik samen met je paard ook jou een reis in je ontwikkeling, zodat je jouw bijzondere kwaliteiten optimaal kunt gaan benutten.

Meer informatie of een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op.