Cursus

 

“Ik wilde al een hele poos leren schilderen, maar vond de informatie op internet verwarrend en overweldigend. Dus besloot ik opzoek te gaan naar een cursus en kwam zo op aanraden van een kunstenares die ik zeer waardeer bij Marin terecht. Dit bleek de juiste beslissing, wat heb ik veel geleerd! En wat ben ik blij met de resultaten. Absoluut een aanrader!” Sanne

“Er zijn weinig schilders die zo ‘het achterste van de tong’ willen of kunnen laten zien aan cursisten” Ed

Het maken vanuit ambachtelijkheid en gevoel is momenteel op nagenoeg alle academies in Nederland naar de achtergrond geschoven, centraal staat het maken vanuit concepten en intellect. Het is daarom bijzonder moeilijk om een plek te vinden waar je een solide fundament in het tekenen en schilderen leert, dat je helpt om hetgeen je wil uitdrukken ook volledig tot zijn recht te laat komen. 

Mijn missie is dan ook om de ambachtelijkheid en het plezier dat het tekenen en schilderen geeft in leven te houden en in al haar volledigheid door te geven! Creativiteit, het kijken vanuit volledig aandacht,  is namelijk veel meer dan een geslaagd schilderij maken. Het is Mindful, het is loslaten, volledig vanuit je kern beschouwen en scheppen en dit geeft veel ontspanning en voldoening. Het is een fantastische ervaring om mijn studenten te zien groeien en volledig tot uitdrukking te zien komen!

Mijn kennis en ervaring geef ik enkele malen per jaar door in kleinschalige groepslessen en in privé lessen.

Het huidige aanbod bestaat uit: