Masterclasses portretteren

 

Mis jij in je portretten vaak net die ‘sparkle’? Ze lijken qua uiterlijk wel aardig, maar spetteren niet van het doek af of komen niet echt tot leven?

Wil jij zaken als belichting, kleur, contrast, toets en accenten in het schilderij naar je eigen hand kunnen zetten?

Staan jouw portretten nog niet echt op zichzelf? Zou je een tijdloos kunstwerk neer willen zetten, dat ook boeit en fascineert voor mensen die de geportretteerde niet kennen?

Ben jij er klaar voor om je eigen stijl ontdekken?! Te ervaren hoe het is om als kunstenaar echt uit te drukken wat je wil uitdrukken en daarvoor alle tools in handen te hebben…?!

Dan zijn deze Masterclasses helemaal iets voor jou!

De Masterclasses geven verdiepingen op de cursussen tekenen en schilderen, maar als je ervaring hebt in het portretteren kun je de Masterclasses ook ‘los’ volgen.

Door middel van demonstraties, inspirerende beelden en heldere uitleg helpen deze Masterclasses je net dat stapje verder in je ontwikkeling.

Door de kleinschalige opzet geven de workshops ruimte voor veel persoonlijke aandacht, waardoor je in een vertrouwde sfeer alle begeleiding krijgt die nodig is om tot een optimale ontwikkeling te kunnen komen.

De Masterclasses vinden plaats op basis van inschrijving (vol is vol).

Wat heb je nodig voor de Masterclasses? Hier (schilderen) en hier (tekenen) vind je meer informatie.

 

Data 2020/2021:

Masterclass ‘verhouding en vorm’: vrijdag 20  november 2020

In deze Masterclass zetten we de puntjes op de i in het opzetten van een gelijkende verhouding en vorm uit de losse hand. Je leert verschillende technieken om in te zetten en we oefenen zowel in potlood, houtskool als verf (zonder ondertekening). We kijken onbevangen en laten alle associaties los, wat ook nog eens heerlijk ontspannen werkt :-)!

Masterclass ‘kleuren mengen’: vrijdag 8 januari 2021

Hoe meng je een gelijkende en sprankelende huidskleur? Hoe meng je realistische schaduwen? Hoe meng je de kleuren van de ogen en de lippen? In deze Masterclass gaan we dieper in op deze vragen! Als onderwerp nemen we verschillende soorten huidtinten van mensen en vachten van verschillende dieren.

Meer Masterclasses in 2021 volgen…

 

Tijd: 10:00-17:00

Kosten: €75,-. Deze kosten zijn inclusief BTW, excl. materialen en lunch *.
Locatie: Takkebijsters 7, Breda.

*  Zin om je lunch te laten verzorgen? Dan is ‘Black & white Kafe’ aan de overkant een aanrader! Zie https://www.blackandwhitekafe.nl/eten-drinken/. 

Wil jij ook deelnemen aan de Masterclass portret schilderen? Je bent van harte welkom :-). Om de cursus kleinschalig te houden is er maar beperkt plaats en vol is dus ook echt vol. Wacht dus niet te lang met inschrijven om jezelf van een plekje te verzekeren.

Ja, ik schrijf me nu in!

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.